Este de 1000 de ori mai bine sa fii optimist si sa te inseli decat sa fii pesimist si sa ai dreptate...

miercuri, 12 mai 2010

"Decat prost, mai bine sarac"

Uneori mi-as dori sa ma fi nascut altceva decat sunt...astazi ma plimbam cu cainele meu si il vedeam alergand fericit pe langa mine, dupa vrabii sau ciulind urechile la anumite sunete...pare atat de simplu sa fii caine...sau orice animal de fapt...dar banuiesc ca nu e mare diferenta...ai animalele au legile lor, barbatul alfa, conducatori, etc. si ele lupta pentru supravietuire. si poate la ele e chiar mai greu decat la noi.doar ca noua ni se pare viata lor mai usoara pentru ca vedem/stim cum este a noastra. bineinteles ca aici nu ma refer la animalele de companie. multe au parte de tratamente de care eu nu voi avea parte niciodata...of course ca avem si exceptii...
unul din lucrurile care ne diferenteaza este modul de a vedea viata. la noi, implinirea vine din lucruri de care nu avem novoie de fapt. poti trai si fara sa ai un cont baban in banca (eu prefer sa ii duc dorul decat sa ii duc grija). poti fi fericit si fara un jeep/bmw/whatever de ultimul tip in garaj/o vila la Sinaia, una in Mamaia si una in Plaiul Foii.
am participat la un concurs si am fost intrebata ce as face daca as primi un inel cu diamant. mi-a luat cred ca un sfert de ora sa ma gandesc. in primul rand de ce mi-as dori unul si in al doilea rand ce as face cu el. de ce se porneste de la premisa ca toti oamenii sunt materialisti? femeile in principal. da, este adevarat, majoritatea sunt, dar exista exceptii de la regula. nu multe, dar exista. stiu ca sunt cam hipioata asa de felul meu, si ca probabil voi ajunge muritoare de foame, dar inca vreau sa cred ca se poate si altfel. ca averea nu este cel mai important lucru in viata cuiva. ca banul nu este un scop, ci un mijloc. utopic? eu nu cred. sper din tot sufletul sa nu fie asa. am vazut cum multi prieteni au renuntat la visele lor pentru ca pe viitor nu se puteau imbogati de pe urma lor. intr-adevar, e usor sa fi hipiot cand stai la mama acasa...dar daca ar fi mai multi asa, lucrurile ar fi mult mai bune. n-am mai pune accent pe nimicuri irelevante si am aprecia ceea ce conteaza cu adevarat. lucruri care in general sunt in fata noastra.

si cand te gandesti ca toate ideile astea au pornit de la o plimbare cu cainele...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu